Storebro Storö III ”Missyo”

awseeEn vacker gammal motorkryssare från 1967 stod ensam och övergiven i Skåre, strax utanför Trelleborg. Detta var år 2009. Jag fick tag i ägaren och han kunde visst tänka sig att sälja den. Efter ett tag blev hon min. Drygt 3,5 ton mahognybåt som sett sina bästa dagar och som nu skrek efter räddning. Vi tog hem henne och ställde henne i ett gigantiskt båtgarage. Renoveringen tog fart men jag insåg att med min noggrannhet skulle hennes renovering ta alldeles för lång tid. Jag hade i alla fall räddat henne och en ny intressent dök upp. En helt fantastiskt vacker Storö från Storebrovarvet och min jakt efter hennes forna ägare mynnade ut i ett brev från dottern till den tidigare ägaren och du kan du läsa här:

Hej

Skriver i anledning av det brev min mamma fått,  gällande vår gamla båt, MOLUSK, en Storö III som Lars Manner, min pappa,  köpte 1967. Att båten finns kvar i dag är kanske inte så märkligt men det intresse du/ni visar för denna gamla skönhets anor är rörande, tycker jag. Pappa finns inte längre i livet och själv var jag bara 14 år 1967 så jag kan inte delge några detaljer om själva båten men minns att det var en oerhört vacker motorbåt, i trä, som på den tiden tedde sig ofantligt tjusig, stor och lyxig. Överallt där vi  lade till, beundrades båtens linjer, minns jag och pappa som älskade havet, segling och båtar  var oerhört stolt. Jag tror att vi var ganska ensamma om båttypen i början.

På somrarna hade vi båten liggandes för boj på vårt sommarställe, på Klåverön utanför Marstrand. Sen gick vi varje sommmar, på pappas semester, utmed kusten upp till Strömstad och över till Norge. Om det inte blåste för mycket, låg alltid min tre år yngre syster och jag på däck under färd. Mamma var livrädd men för pappa var det OK. Molusken tog sjön bra vill jag minnas. Vi sov fem personer och en hund ombord. Då vi inte var på ”långfärd” använde pappa båten till att  ”komma ut på havet” och/eller för att bevaka seglingar och de var rätt många. I början av 1970-talet bytte pappa ut Molusken till en större Storö med akterruff.

Att du är ägare till båten nu förstår jag, men det hade varit roligt att veta, hur länge du har haft henne?  Och vem har ägt henne innan dig? Var finns hon nu? och hur har du  fått fram att det var pappa som ägde henne först?

Tacksam för svar.

Vänliga Hälsningar

Suzanne Manner Winter

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s